Uluslararası Kongre Duyurusu: “Channels of Transmission of Astronomical Knowledge in the Ottoman World (14th-18th Centuries)”

“Channels of Transmission of Astronomical Knowledge in the Ottoman World (14th-18th Centuries)” Başlıklı Uluslararası Kongrenin Başvuruları Başladı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) iş birliğiyle, 21-24 Kasım 2023 tarihleri arasında “Channels of Transmission of Astronomical Knowledge in the Ottoman World (14th-18th Centuries)” başlıklı uluslararası bir kongre düzenlenecektir.

Bu uluslararası kolokyum, Akdeniz ve Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olan tüm topraklar dahil olmak üzere, 14. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Osmanlı dünyasında teorik ve uygulamalı astronomi tekniklerine ait yöntem ve üretimin tarihini araştırmayı amaçlamaktadır.

Astronomi teknik ve yöntemlerinin zaman ve mekân içinde aktarımının izini sürmeyi arzuladığımız bu uluslararası kolokyumda, Çin'den Avrupa'ya uzanan ve Osmanlı döneminde sentetik ve kapsamlı bir şekilde geliştirilen karmaşık yapbozun bir parçasını yeniden inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu sebeple geniş bir kitleye ulaşmayı arzuladığımız kongremizde; Helen, Bizans, İran, Arap ve Osmanlı kültürlerine ait çalışmalarla ilgilenen akademisyen ve meslektaşların yanı sıra Avrupa'daki astronomi tarihi alanından uzmanların da ağırlanması hedeflenmektedir.

Bildiri özetlerinin 250 kelimeyi geçmemesi ve başvuruların https://ottomanastronomy.org/registration-submission/ üzerinden yapılması gerekmektedir. Kongreye gönderilecek olan özetler bilimsel komite tarafından değerlendirildikten sonra kabuller ilan edilecektir.

Kongre hakkında daha detaylı bilgi almak ve özet göndermek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

https://ottomanastronomy.org/

İletişim için: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Önemli Tarihler:

Son Özet Gönderme Tarihi: 25 Haziran 2023

Ön Kabullerin İlanı: 20 Temmuz 2023

Sempozyum Tarihi: 21-24 Kasım 2023