2-3/06 – « Etnografiler ve kanunlar arasındaki ilişkileri sorgulamak: hukuki, metodolojik ve epistemolojik zorunlulukla » Çalıştayı, Les Ateliers Lausannois d’Ethnographies – Lausanne Üniversitesi
Aurélie Sterne (IFEA) « Türkiye’de etnografya ve kanunlar arasındaki ilişkinin sorgulanması. Pan-Türkçü aşırı milliyetçi gruplar örneği » başlıklı sunum ile katılacaktır.
09/06 – 9. Halqa Çalıştayı, ENS Lyon
Max Toussaint Mondésir (EPHE-PSL, IFEA), « De la majorité en marge au majoritarisme religieux : Une approche post-séculariste du rapport de l’AKP aux droits des femmes en Turquie » (Marjinal Çoğunluktan Dindar Çoğunlukçuluğa: Türkiye’de AKP ve Kadın Hakları İlişkisi Üzerine Post-Seküler Bir Yaklaşım) başlıklı sunum ile katılacaktır.
09/06 – 14:00-17:00 (Fransa yerel saati) « Osmanlılar adı nereden geliyor ? » Osmanlılar üzerine müzeler, turizm ve hafıza anlatıları
Exposer le patrimoine ottoman, études de cas (Vaka Çalışmaları: Osmanlı Mirasının Sergilenmesi)
Paul-Albert Février Salonu
Koordinatör: Maxime Durocher
Nebahat AVCIOGLU (Hunter College, City University of New York) : Displaying Ottoman Art and Architecture in Gardens, Universal exhibitions and Museums.
Vincent THEROUIN (Sorbonne Üniversitesi, doktora öğrencisi) : Du folklore aux racines d’une identité nationale retrouvée ? Le passé ottoman en Bosnie à travers les collections des musées de Sarajevo (Folklordan yeniden keşfedilen bir ulusal kimliğin köklerine? Saraybosna müzelerinin koleksiyonları aracılığıyla Bosna’daki Osmanlı geçmişi).
Zoom üzerinden katılmak için:
https://univ-amu-fr.zoom.us/j/93003448228?pwd=OTUrY25GQTlzSmVKU1hjSkdZdEJSZz09
ID : 930 0344 8228
Şifre : 2LmqwJ
10/06 – 9 :30-12 :30 (Paris yerel saati) – »Dispositions, pouvoirs, cultures, socialisations » (Eğilimler, güçler, kültürler, sosyalleşmeler) Ekip Semineri – Centre Max Weber
Elif Can (IFEA) « Quelle réception de l’histoire nationale scolaire et extra-scolaire chez les élèves issues des classes populaires en Turquie ? » (« Ne mutlu Türk’üm diyene ». İşçi Sınıfı kökenli lise öğrencilerinin milli tarih öğrenimi ve okuldaki toplumsallaşmaları) başlıklı tezini sunacaktır.
15-18/06 – 11e European Feminist Research Conference – Milan (Milano-Bicocca Üniversitesi)
Marine Ledroit (IFEA) « « Since migrants are working here, everything has changed”, Critical reflections on the intersectional analysis of social relations in the context of migrants’ employment as seasonal workers in Turkish agricultural production » başlıklı bir sunum ile katılacaktır.
18/06 – SOPHAU (Société des Professeurs d’Histoire Ancienne de l’Université) yıllık yuvarlak masa toplantısı : « Antik Bilimler: Yurtdışındaki Fransız kaynaklarının son durumu » – INHA (Paris)
Anaïs Lamesa (IFEA) « Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü’nde Yer Alan Fransız Antik Çağ Bilimleri Üzerine Kaynaklar » başlıklı bir sunum ile katılacaktır.
22-24/06 – Sesamo Kongresi – Istanbul « capital of the Arab world »? Interactions and dynamics within a transnational space paneli – Napoli
Katılımcılar: Solène Poyraz, Nouran Gad, Jean-François Pérouse ve Maissam Nimer
Tartışmacılar: Philippe Bourmaud ve Gülçin Erdi
Koordinatör: Cosimo Pica
30/06 – Tez Ödül Töreni, INALCO , Paris
Yohanan Benhaïm (IFEA) Ocak 2021’de savunduğu « Devletin fethine doğru. Türkiye’de dış politika ve siyasi-idari alanın dönüşümü » başlıklı doktora tezi ile IISMM – GIS MOMM tez ödülünde özel mansiyon almıştır. 3 Haziran’da INALCO’da düzenlenecek ödül törenine katılacaktır.