Anadolu mirası

Anadolu mirası üzerine çapraz araştırmalara ayrılmış bu sayfa, ortaklarıyla işbirliği içinde IFEA'da yürütülen geçmiş ve şimdiki çalışmaları listeler. Miras inşa etmeye, tanımlamaya, sınıflandırmaya ve yönetmeye yönelik bilimsel etkinlikler, yayınlar, etkinlikler burada sunulmaktadır.

Mevcut projeler

"Türkiye'de mirası keşfetmek, icat etmek ve inşa etmek. Mardin ve Diyarbakır'da dünya mirası aktörleri, projeleri ve süreçleri" Julien Boucly'nin (EHESS) bu doktora çalışmaları

"Akdeniz çevresinde savaşta Miras". Caecilia Pieri liderliğindeki proje, IFPO, 2015-2017

"2015 ve 2017 yılları arasında Agence universitaire de la Francophonie'nin desteğiyle Çağdaş Çalışmalar Bölümü Kentsel Gözlemevi tarafından başlatılan bu disiplinler arası araştırma programı, bir çatışma durumunda, temaların genellikle miras için nasıl ele alındığını keşfetmeyi amaçlıyor. Madalyalar için bir gerileme olarak incelenebilir.Sosyal veya mekansal bir bağ oluşturan bir yapıdan miras, bir yıkım meselesi haline gelir; belirli mirasları tanıma sürecinden, onların inkarı haline gelir”. Daha fazlasını bul.

IFEA irtibat kişisi: Aude Aylin De Tapia (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Konferanslar

Konferans dizisi Günümüzdeki Miras

19.10.2015 Caroline Finkel, Donna Landry ve Gerald MacLean "Evliya Çelebi Yolu'nun Yapılışı"

Yayınlar

Bilimsel yayınlar

  • Julien Boucly « Divergences de projets sur un site candidat au patrimoine mondial : un consensus introuvable dans les jardins», Dossiers de l’IFEA, collections « patrimoines au présent », Istanbul, URL :  http://books.openedition.org/ifeagd/1254
  • Muriel Girard (dir.) Heritage Production in Turkey. Actors, Issues, and Scales Part I // Part II, EJTS 19&20
  • Les Dossiers de l'IFEA Collection Patrimoines au présent sur Open Edition books openedition-books 72dpi  

Bloglarımızda

Tezler, staj raporları

  • Loïs BATTAGLINI (2015), Université Paris VIII, Instifut français de géopolitique sous la direction de Nora Şeni. “Aménagement hydroélectrique et conflits d’intérêts dans le sud-est anatolien.
    Le barrage d’Ilısu et l’engloutissement de la ville d’Hasankeyf ”
    (PDF)
  • ” (PDF)
  • Julien BOUCLY (2013), IEP Lille Master 1 Carrières Internationales et Européennes sous la direction de Charles Tenenbaum Coopération et conflictualité sur le site du patrimoine mondial d’Istanbul (PDF)
  • Ulrike LEPONT (2008), Université de Paris-Sorbonne (Paris IV), UFR de géographie et aménagement Master GAELE, spécialité Mondialisation et dynamiques spatiales dans les pays du Sud, sous la direction de Brigitte Dumortier. “Istanbul, entre ville « ottomane » et « ville monde ». La politique culturelle de la municipalité du Grand Istanbul confrontée aux ambitions municipales d’internationalité” (PDF)
  • Nathalie RONDEL (2005), “City walls of Istanbul: a heritage to be valorized within its environment” (PDF)
  • Mathilde HOUZÉ (2007), Institut d’Aménagement du Territoire et d’Environnement, Université de Reims“La participation de la société civile à la protection du patrimoine bâti en Turquie. L’exemple de l’agenda 21 local de Bursa” (PDF)
  • Derya ÖZEL (Eté 2004), “Politiques urbaines et patrimonialisation : quelle représentation de l’héritage architectural. L’exemple de la péninsule historique Eminonü – Fatih, Istanbul” (PDF)
  • Kader Kemal GÖMENGIL (2002-2003) “Comment vivre et construire un patrimoine historique dans un contexte metropolitain en forte mutation urbaine ?” (PDF)

Bilimsel arşivler

seminerler