14/04/2022 – Sciences Po Paris Lisans öğrencileri için ders: « Turkey under AKP: Heritages, Legacies, Prospects » (online)
Eva Bernard (IFEA) « The feminist and women’s movement in Turkey: a historical perspective on a contemporary struggle » başlıklı sunum ile katılacaktır.
18-24/04 – Support Program for Doctoral Students « Training week » – Technical Assistance for EU-Turkey Anatolian Archaeology and Cultural Heritage Institute de Gaziantep – Gaziantep
Anaïs Lamesa (IFEA) « Arkeoloji Enstitülerine Fransız Örneği: IFEA/French Example for Archaeology Institutes: IFEA » başlıklı sunum ile katılmıştır.
IFEA – Arkeoloji biriminin kısa süreli bursiyerlerinden Nicolas Rivière burs kazanarak bu etkinliğe de katılmıştır.
5-7/05 – European Spring School on History of Science and Popularization (yüz yüze), Pandemic Pasts, Pandemic Futures. Sources, histories, imaginations – Mahón/Maó (Menorca) Illa del Llatzeret
Léa Delmaire (IFEA) « Navigating a double scarcity: Finding health history sources in a country of “missing archives” (Turkey, 2016-2019 – TB control, 1945-1975) » başlıklı sunum ile katılacaktır.
9-14/05 International congress on Medieval Studies (online) – Kalamazoo (USA)
Anaïs Lamesa (IFEA) « From texts to stone: some bizarre storytelling to explain rock-cut practices in Palestine, Greece and Ethiopia (6th-20th) » başlıklı sunum ile katılacaktır.
12-15/05 – 6th International Turkey Mosaic Corpus Symposium – Mudanya
Stéphanie Derwael (IFEA) « Half-human half-vegetal hybrids in the Eastern mosaics » başlıklı sunum ile katılacaktır.
19/05 – 14h-17h – « Osmanlılar adı nereden geliyor ? » Osmanlılar üzerine müzeler, turizm ve hafıza anlatıları
Osmanlı ressamları, sanat ve miras destekçileri
Paul-Albert Février Salonu
Koordinatör: Lydia Zeghmar
Alexandre TOUMARKINE (INALCO) : « Les peintres de l’atelier de Sisli (1914) : une génération aux commandes » (Şişli atölyesinin ressamları (1914): kendinden emin bir nesil) başlıklı sunum ile katılacaktır.
Ekin AKALIN (Cenevre Üniversitesi) : « Développement de l’imagerie territoriale par les peintres militaires ottomans : une étude sur la peinture de paysage au XIXème siècle » (Osmanlı’da asker ressamlarında bölgesel tasvirin gelişimi : 19. yüzyılda manzara resmi üzerine bir çalışma) başlıklı sunum ile katılacaktır.
* Tüm seminer oturumları hibrit formatta sunulacaktır. Online semineri takip etmek için: https://univ-amu-fr.zoom.us/j/93003448228?pwd=OTUrY25GQTlzSmVKU1hjSkdZdEJSZz09
* Oturumlar, Carnet Hypothese üzerinde düzenli olarak kaydedilir ve yayınlanır:
https://mondottoman.hypotheses.org (önceki yılın oturumlarının kayıtlarına buradan erişilebilir).
21/05 – « Araştırmacıların akademik özgürlüğünü savunmak », Noria Research – Pantin (La Cité Fertile)
Yohanan Benhaïm « Araştırmacının Yapılışı » başlıklı çalıştaya katılacaktır. « Hassas arazide araştırmanızı hazırlamak ve yürütmek » başlıklı sunum ile katılacaktır.
26-28/05 – Second Workshop of the DFG-Research Network Contemporary History on Turkey, « Violence in Turkey (1950-2000): Performances, Perpetrators, Victims » (yüz yüze) – Essen
Léa Delmaire (IFEA) 27 Mayıs tarihinde « Perpetrators and Victims » başlıklı panelin moderatörlüğünü yapacaktır.