Aralık 2022

29/11 – CETOBaC 7. Doktora Çalıştayı « Autour de l’archive: productions, parcours et pratiques sociales. Balkans, Moyen-Orient, Asie centrale » (Arşivin etrafında: Üretimler, izlenen yollar ve sosyal pratikler: Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya örneği) – Condorcet Kampüsü, Kolokyum merkezi, Salon 100
Verda Kimyonok (IFEA) : “The Invisibles and Their Archives: Women’s Voices and Memories of Diasporas” başlıklı yuvarlak masa toplantısı kapsamında gerçekleşecek “Landscapes as archives in rural areas, the case of Hatay in Turkey: Living heritages, legacies and transformations” paneline konuşmacı olarak katılacaktır. Sunum dili Fransızca olup, bazı bölümler İngilizce olacaktır. Yüz yüze formatta.

30/11 – « Green Readings » Konferansı – Yeditepe Üniversitesi
Sibel Akyıldız (IFEA) “Green Readings” adlı konferansa “Osmanlı’dan günümüze Validebağ Korusu: tarihsel, kültürel, ekolojik müştereğimiz” başlıklı kitabını tanıtacaktır. Sunum dili İngilizcedir, yüz yüze formatta gerçekleştirilecektir.

2-3/12 – « Gouverner, (ré)agir dans l’incertitude. Etudes comparées et contemporaines » (Belirsizlik ortamında yönetmek, (yeniden) harekete geçmek. Karşılaştırmalı ve Çağdaş çalışmalar)- Galatasaray Üniversitesi
Solène Poyraz (IFEA) « Temps et incertitude : les usages politiques du temps en Turquie face à la crise syrienne » (Zaman ve belirsizlik: Suriye krizi karşısında Türkiye’de zamanın siyasi kullanımı) başlıklı sunum ile katılacaktır.
Philippe Bourmaud (IFEA) ve Magali Boumaza, (Galatasaray Üniversitesi, Siyaset Bilimi), « Gouvernementalités de l’incertitude : de la fortune de Machiavel à l’anthropologie néolibérale : regards croisés histoire-science politique »(Belirsizliğin hükümetleri: Machiavelli’nin servetinden neoliberal antropolojiye: tarih ve siyaset bilimi arasındaki çapraz bakışlar) başlıklı sunum ile katılacaklardır.

 

6/12 – SOCIOLOGIE POLITIQUE DE LA TURQUIE CONTEMPORAINE : APPROCHES SPATIALES (ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN SİYASİ SOSYOLOJİSİ: MEKANSAL YAKLAŞIMLAR) Semineri
Ece Nirun (IFEA) & Aurélie Stern (IFEA): “Le siècle de la Turquie: unité, unicité et expansion de l’identité turque (Türkiye’nin Yüzyılı: Birlik, Beraberlik ve Türk Kimliğinin Yayılımı)” başlıklı panele katılacaktır.
Aurélie Sterne, Le touranisme comme outil de légitimation d’une expansion turque en Eurasie ? (Deux études de cas : l’Organisation des Etats turciques, Le Hun Türk Kurultayı), (Avrasya’daki Türk yayılımını meşrulaştırmanın bir aracı olarak Turancılık (İki vaka çalışması: Türk Devletleri Teşkilatı, Hun Türk Kurultayı) adlı sunumu ile katılacaktır.
Ece Nirun (IFEA) « Euphémisation de la guerre et glorification de la turcité : décryptage de la propagande visuelle de la présidence turque ».
Saat: 10:30 – 12:30 (İstanbul GMT+3) adlı sunumu ile katılacaktır.
Online katılmak için :https://bbb.ehess.fr/b/emm-dde-m5d-jl6 

8/12 – « Conservative mobilizations in Central Eastern Europe in transnational perspective » Uluslararası Konferansı – CEFRES, Prague
Aurélie Sterne (IFEA) « Tous des descendants d’Attila ? La présence turque au festival identitaire Macar Turan Kurultayı en Hongrie » (Hepsi Attila’nın torunları mı ? Macaristan’da Macar Turan Kurultayı kimlik festivalinde Türk varlığı).
(Saat: 13:50-14:10)

10/12 – Tez Savunması – Paris-Nanterre (LESC) Üniversitesi Saat: 14:00 (Paris Saati)
Lydia Zeghmar (IFEA) « Zeybek ou le Soi Héroïque. Usage politique, esthétique et mise en scène d’une figure de bandit ottoman en Turquie égéenne contemporaine » (Zeybek ya da Kahraman Nefs. Çağdaş Ege Türkiye’sinde bir Osmanlı haydut figürünün siyasi kullanımı, estetiği ve sahnelenmesi) adlı antropoloji tezini savunmasını yapacaktır.

13/12 – « Sufism Talks » Konferansı – Nafi baba Tasavvuf, Tarih ve Kültürel Miras Uygulama ve Araştırma Merkezi, Istanbul
Denis Hermann (IFEA) « Sufism and political authority in Qajar Iran: a few notes on the political writings of Mîrza Aqâsi » adlı bir konuşma yapacaktır.

 13 -14/12 – LES FONDATIONS PIEUSES DU PATRIMOINE OTTOMAN – STRUCTURES PATRIMONIALES ENTRE ORDRE IMPERIAL OTTOMAN, INSTITUTIONS COLONIALES ET REGIMES NATIONAUX POST-OTTOMANS (OSMANLI MİRASININ DİNİ TEMELLERİ – OSMANLI İMPARATORLUĞU DÜZENİ, SÖMÜRGE KURUMLARI VE OSMANLI SONRASI ULUSAL REJİMLER İLE MİRAS YAPILARI) Kolokyumu – IREMAM
Zoom bağlantı linki : https://univ-amu-fr.zoom.us/j/83467174665?pwd=Q2RQY2cvV25nWVBwbUpGRm9Xd1dsdz09
ID : 834 6717 4665
Şifre : 961763
Yerel numaranızı bulmak için : https://univ-amu-fr.zoom.us/u/kdkGxIFIrN