Anatolia Antiqua IFEA’nın Anadolu arkeolojisi alanında 1988 yılından beri yayımladığı uluslararası bir süreli yayındır. 1995 yılından bu yana yılda bir çıkan yayın, yine yılda bir kez düzenlenen Kazı Sonuçları Toplantısı ile aynı dönemde, mayıs ayının son haftası yayımlanır. 

Çoğunlukla Fransızca makalelerinin çıktığı Anatolia Antiqua bünyesinde İngilizce, Almanca makalelerin de yayımlanmasıyla, tarih öncesinden Selçuklu dönemine, Anadolu arkeolojisinin  en yetkin uzmanlarının çalışmalarına yer verilmektedir. Anatolia Antiqua, başlıca iki amaca hizmet etmektedir. Bunlardan ilki, yüzey araştırmaları ve kazı ön raporlarının vakit kaybetmeden yayını ile yeni bilgileri yayabilmektir. Hatta Türkiye’de yürütülen çoğu Fransız kazısının yıllık sonuçları “Türkiye’deki arkeolojik çalışmalar dizini” başlığı altında düzenli şekilde yayımlanmaktadır. İkinci olarak ise Anatolia Antiqua bünyesinde derinlemesine araştırmalar sonrasında elde edilen bilgilerin bir araya getirildiği inceleme makalelerine geniş yer verilmektedir. 

Yayının dağıtımı Paris’teki De Boccard yayınevi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Anatolia Antiqua XXVIII (2020) Makale Çağrısı

Anatolia Antiqua’nın Eylül 2020’de yayımlanması planlanan gelecek sayısı (XXVIII) için hazırlıklar başladı.

IFEA’nın arkeoloji alanındaki yıllık süreli yayını Anatolia Antiqua, arazi çalışmalarından kültürel miras ile ilişkili tüm alanlara uzanan, arkeometri ve malzeme bilimi gibi disiplinlerin de dâhil olduğu geniş yelpazede bir konu kapsamına sahiptir. İki bölümden oluşan Anatolia Antiqua’nın ilk bölümü bilimsel makalelere ayrılmış olup, “Türkiye’deki arkeolojik kazı ve araştırmalar üzerine raporlar” adlı ikinci bölümü ise kronolojik olarak tarihöncesi çağlardan modern döneme uzanan süre ile sınırlı olup, Türkiye’deki tüm kazı ve araştırmaların raporlarına yer vermektedir.

Dergiye gönderilen makalelerin özgün ve daha önce bir başka dergide yayımlanmamış olmaları gerekmektedir. Makaleler derginin uluslararası bilimsel komitesi ve yayın kurulunun incelemesine sunulacak olup, yayım kararı bağımsız olarak alınacaktır.

Yukarıda açıklanan kapsam dâhilinde derginin yayın ilkelerine (https://journals.openedition.org/anatoliaantiqua/429) uygun olarak hazırlanacak makalelerin Fransızca veya İngilizce dillerinden birinde yazılmış olması gerekmektedir.

Makalelerin 1 Şubat 2020, Cumartesi gününe kadar aşağıda belirtilen adrese gönderilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra gönderilen makaleler bir sonraki yıl çıkacak sayı için değerlendirilecektir. Bilimsel komite ve yayın kurulunun değerlendirmelerine göre yayımlanıp yayımlanmayacağı belli olan makaleler ile ilgili gerekli bilgilendirme 15 Nisan 2020 tarihinden itibaren yapılacaktır. Makale teslimini öncesinde yayın sorumlusu ile iletişime geçerek, daha fazla bilgi alınabilir.

İlginiz, bağlılığınız ve Anatolia Antiqua’nın gelecek sayısına katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Yayın kurulu adına,

Deniz Genceolu, yayın sorumlusu

İletişim adresi:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.