Bibliothèque

La bibliothèque et l'atelier de cartographie sont ouvert sur rendez-vous

28/02 - MSH Val de Loire Bilim Günü - Polyvalente Salonu - Tours
Sibel Akyıldız (IFEA) 2021-2022 Genç Araştırmacılar Çağrısı tarafından finanse edilen « How to make city “mega”? Roles, effects, and outcomes of Mageprojects  in the Capital city of Turkey, Ankara (MeCA) » projesini sundu.

01/03 – Çalıştay– Strasbourg Üniversitesi
Sarah Guerfi (IFEA) organizasyon komitesinin bir üyesidir ve « Interaction et interculturalité dans les espaces turcs et post-ottomans » (Türkiye ve Osmanlı sonrası alanlarda etkileşim ve kültürlerarasılık) başlıklı sunum ile katılacaktır.

17/03 - 16h-18h : LPCM 2023 Semineri : “Dans l’atelier des chercheur·se·s en littératures populaires et culture médiatique”(Popüler edebiyat ve medya kültürü araştırmacılarına yönelik atölye çalışmaları içinde) İkinci Seans « Politiques des séries télévisées »(Televizyon dizileri politikası)
Solène Poyraz (EHESS/ IFEA) « ‘Teşkilat’, une série sécuritaire comme les autres ? » (Teşkilat', diğerleri gibi güvenli bir dizi mi?)başlıklı sunum ile katılacaktır.

28/03 – 18h - Sèvres, Angora, Lausanne : les méandres de la paix avec la Turquie (1920-1923) (Sevr, Angora, Lozan: Türkiye ile barışın dönemeçleri (1920-1923) Konferansı - Archives de Loire-Atlantique (Nantes)
Claire Le Bras (IFEA) « Sèvres, Angora, Lausanne : les méandres de la paix avec la Turquie (1920-1923) » (Sevr, Angora, Lozan: Türkiye ile barışın dönemeçleri (1920-1923) başlıklı sunum ile katılacaktır.

30/03 - « Décor et architecture antiques d’Orient et d’Occident » (Doğu ve Batı'nın antik dekorasyon ve mimarisi) Semineri, AOROC-CNRS PSL, ENS Paris
Stéphanie Derwael (IFEA) « L’ « Amour » au corps de feuillage dans les décors du monde romain. Formes, contextes & pistes d’interprétation » (Roma dünyası süslemelerinde yeşillik gövdesindeki "Aşk". Formlar, bağlamlar ve yorumlama yolları) başlıklı sunum ile katılacaktır.