Bibliothèque

La bibliothèque et l'atelier de cartographie sont ouvert sur rendez-vous

4/11 - Claire Mouradian'ın Semineri: le Caucase entre les Empires (İmparatorluklar Arasında Kafkasya), Condorcet Kampüsü - EHESS Paris
Elodie Gavrilof (IFEA) " Enseigner en guerre, enseigner la guerre : l’exemple de l’Arménie entre 2020 et 2022"(Savaş sırasında eğitim, savaş eğitimi: 2020 ile 2022 arasında Ermenistan örneği) adlı sunum ile katılacaktır.

 

4-5/11 - Dynamiques migratoires, sexualités et controverses politiques (Göç dinamikleri, cinsiyetler ve siyasi tartışmalar) Kolokyumu - Paris 3 Sorbonne Nouvelle Üniversitesi ve Tunus IRMC
Öykü Aytaçoğlu (IFEA) 5 Kasım tarihinde "Beyoğlu, ressource spatiale pour les exilées queer à Istanbul ?" (Beyoğlu: İstanbul'daki queer sürgünler için bir mekânsal kaynak mıdır?) adlı bir sunum ile katılacaktır.
Bağlantı linki : https://meet.google.com/gvd-yhjb-scb
Veya : ‪(US) +1 609-831-2632 CODE : ‪867 681 647#

 

14,15,16/11 - Éducation au politique: formation à la citoyenneté, morale, enseignement des religions. Approches internationales (XIXe-XXIe siècles) [(Siyasi Eğitim Kolokyumu: vatandaşlık eğitimi, ahlak, din öğretimi. Uluslararası yaklaşımlar (19.-21. yüzyıllar)] Kolokyumu - Lumière Lyon II Üniversitesi
Elif Can (IFEA) uluslararası kolokyuma yürütme kurulu üyesi olarak katılacaktır.

 

 17/11 - "Trajectoires et mobilités de genre" (Cinsiyet yörüngeleri ve hareketlilikler) Çalıştayı - Paris
Zara Salzmann (Institut Convergences Migrations & GEMASS, Sorbonne Paris, IFEA)  "Des descendantes d’immigré·es originaires de Turquie : l’influence de leurs mobilités sociales et spatiales sur les mobilités de genre" (Türkiye'den gelen göçmenlerin torunları: toplumsal ve mekânsal hareketliliklerin toplumsal cinsiyet hareketliliği üzerindeki etkisi) adlı sunum ile katılacaktır.
Kayıt için:  https://framaforms.org/inscription-aux-journees-detudes-trajectoires-et-mobilites-de-genre-16-et-17-novembre-2022

 

18/11/2022 - "La situation en Ukraine, Regards croisés et premières leçons" (Ukrayna'daki durum, perspektifler ve  alınan ilk dersler) Uluslararası Kolokyumu - Galatasaray Üniversitesi, İstanbul"
Bayram Balcı (CERI Sciences Po, IFEA) La situation en Ukraine, mieux comprendre le sens de la guerre” (Ukrayna'daki durum, savaşın ne anlama geldiğini daha iyi kavramak) başlıklı yuvarlak masada “Le positionnement de la France et de la Turquie” (Fransa ve Türkiye'nin konumu) adlı sunum ile katılacaktır.

 

22/11 - 7. CETOBac doktora günü - Condorcet Kampüsü, Aubervilliers
Sarah Guerfi (IFEA) “Autour de l’archive: productions, parcours et pratiques sociales. Balkans, Moyen-Orient, Asie Centrale” (Arşivlerin Üretimi, Yolculuğu ve Sosyal Pratikler. Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya) adlı doktora gününe katılacaktır.

 

24/11 - Résister et (se) reconstruire [Diren ve (yeniden) inşa et] Çalıştayı- Paris Cité Üniversitesi (CEDREF – CRPMS - URMIS)
Marine Ledroit (IFEA) "Demi-homme aux champs, vrai homme à la maison - Conditions de production et de négociation des masculinités migrantes dans le travail agricole en Turquie" (Tarlada yarı adam, evde gerçek adam - Türkiye'de tarım işçiliğinde göçmen erkekliklerin üretim koşulları ve müzakeresi) adlı sunum ile katılacaktır.

Marine Ledroit, sosyolog Sara Goodman'ın daveti üzerine 31 Ekim-11 Kasım tarihleri ​​arasında İsveç'teki Lund Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Departmanı’nda bulunacaktır.

 

24,25/11 - "Race et Socialisations" (Irk ve Sosyalleşme) Çalıştayı - Condorcet Kampüsü, Aubervilliers.
Zara Salzmann (IFEA) yüz yüze gerçekleşecek olan "Irk ve Sosyalleşme" çalıştayının organizasyon komitesi üyesidir.
İnternet üzerinden katılmak için: https://cnrs.zoom.us/j/92121814424? pwd=SktTQVRuK2pKejhDOHNxbWxFRkVxdz09
Şifre: RacSoc24