Orta Doğu ve İslam Dünyası Bilimsel Proje Ortaklığı (Groupement d’Intérêt Scientifique “Moyen-Orient et mondes musulmans”) ilk üç kongrenin başarısının ardından “4. Orta Doğu ve İslam Dünyası Çalışmaları Kongresi”ni 28 Haziran Pazartesi, 29 Haziran Salı ve 30 Haziran Çarşamba 2021 tarihlerinde IREMAM, IDEMEC, CHERPA, IMAF, Institut Sociétés en Mutation en Méditerranée iş birliği ve IISMM (Institut d’études de l’Islam et des sociétés du monde musulman) ve SEMOMM (Société des Études sur le Moyen-Orient et Mondes Musulmans) ortaklığı ile Aix-Marseille Üniversitesinin Sanat, Edebiyat, Dil ve İnsani Bilimler Fakültesi binasında düzenleyecek.

Araştırmacılar (doktora seviyesinden itibaren) tematik çalıştay bildirilerini ekteki belgeden yararlanarak en geç 1 Temmuz 2020 tarihine kadar göndermelidirler

  • Çalıştayı yönetecek kişi veya kişiler ile potansiyel konuşmacıların (muhtemelen bir tartışmacı ile en fazla dört konuşmacı) isimlerini açıkça belirten,
  • her bir katılımcının e-posta adresi ve bağlı olduğu kurum ve/veya laboratuvarı belirten,
  • örnektekine uygun dosya adı verilen: congres2021_SORUMLUKİŞİNİNSOYADI.doc
  • en fazla 1500 karakterden (boşluklar dahil) oluşan Fransızca veya İngilizce bir bildiri özeti şeklinde sunulmalıdır.

Önerilen temalar insani ve sosyal bilimlerin bir veya birden çok alanına (antropoloji, arkeoloji ve sanat tarihi, hukuk, ekonomi, coğrafya, tarih, İslam bilimi ve din bilimleri, dilbilim, edebiyat, felsefe, sosyoloji, siyaset bilimi) girebilir; küresel veya yerel (Mağrip, Yakın Doğu, Türkiye, İran, Orta Asya, Asya, Afrika, Avrupa ve Amerika’da İslam), tarihsel ve/veya çağdaş bir bakış açısı içinde değerlendirilebilir.

Kongre önceki yıllarda olduğu gibi Fransa’da ve dünyanın dört bir yerinde çalışan farklı alanlardan araştırmacıları bir araya getirerek, disipliner ve kurumsal ayrımların ötesine geçmeyi hedeflemektedir. Doktora öğrencileri ve doktora sonrası genç araştırmacılardan gelen toplu bildiriler teşvik edilmektedir. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl bireysel bildiriler geçerli sayılmayacaktır.

NOT: Mağrip ve Orta Doğu’dan araştırmacıların katılımını teşvik etmek amacıyla mevcut finansmana bağlı olarak GIS bilim konseyi kararıyla, bu araştırmacıların seyahat ve konaklama masrafları için mali yardım sağlanabilir. Bu bölgelerden genç araştırmacıların katılımına ek bir öncelik verilecektir.

Bildiri özetleri GIS bilimsel komitesi tarafından incelenecek olup, katılımcılara Ekim 2020’den itibaren yanıt verilmeye başlanacaktır. Çalıştay önerisi kabul edildikten sonra, katılımcı listesi 15 Aralık 2020’ye kadar tamamlanabilir veya değiştirilebilir. Çalıştay programının son hali bu tarihe kadar bildirilmelidir.

Tüm bildiri özetleri This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine gönderilmelidir.

Kayıt ücretleri (2012’in ilk çeyreğinde ödenmek üzere)

  • Tüm katılımcılar için 30 avro (çalıştay katılımcıları ve dinleyiciler)
  • SEMOMM (Société des Études sur le Moyen-Orient et les Mondes Musulmans) üyelerine muafiyet
  • Çalıştay katılımcısı olan doktora öğrencileri için 10 avro
  • Kayıt zorunluluğu ile diğer tüm öğrenciler (lisans ve yüksek lisans) için muafiyet