Bibliothèque

La bibliothèque et l'atelier de cartographie sont ouvert sur rendez-vous

Istanbul Gözlem Merkezi  araştırmacıların, öğrencilerin ve kentsel çalışmalarla ilgililerin hizmetine aşağıda envanterini bulacağınız zengin bir bilgi, belge kaynağı sunmaktadır. 

  • Türk basının takibiyle oluşturulan tematik dosyalar (liste)
  • Toplu taşıma konusunda belgesel kaynaklar (liste)
  • Haritaların büyük bir kısmı (eski ve yeni haritalar) ve fotoğraflar CD halinde kullanımdadır (liste)
  • Aynı şekilde site üzerinden de indirilebilen staj raporları ve tezler (liste)
  • ÉlectrOUI dosyalarının tamamı, İstanbul'daki kentsel aktüalite üzerine olan ve kolokyum annonslarını da içeren elektronik haber bülteni (dosyalara buradan ulaşabilirsiniz)

OUI'nin ayrıca araştırma karnelerinden oluşan Hypothèses.org (CLEO) üzerinde Haziran 2011'den beri bir blogu  vardır.

OUI Ekibi tarafından yaratılan ve dışarıdan katkılara açık olan OUI Blogu 3 ana bölüm altında oluşmaktadır:

Belgesel Kaynaklar: Kuruluşundan bu yana kent gözlem merkezi megapol üzerine belge topluyor ve üretiyor. Haritalar, gazete kupürleri, görsel kaynaklar, aynı zamanda raporlar ve 30 kadar tematik dosya mevcuttur. Gözlem Merkezi’nde kentsel çalışmaların farklı alanlarını kapsayan araştırmalar yapan öğrencilerin bitirme ödevleri ve tezleri de buradan incelenebilir.

Kent haberleri ve linkler : Burada OUI ekibi tarafından sürekli takip edilen gündem haberlerine yer verilir. İstanbul ve Türkiye’deki faydalı adres ve linkler, OUI ile aynı konular üzerine çalışan araştırma merkezleri, bilimsel dergiler, gündem maddeleri ve önemli yayınlarla güncel haberlere ve bilgilere buradan ulaşılabilir.

Seminerler ve Kent Gezileri : Har yıl, Ekim’den Mayıs’a, Gözlem Merkezi seminerler ve şehir gezileri önerir. Konferanslar IFEA’da gerçekleşir ve film olarak kaydedilir. Daha sonra konferansın videosu Online konferanslar bölümüne konur.

http://oui.hypotheses.org/