Bibliothèque

La bibliothèque et l'atelier de cartographie sont ouvert sur rendez-vous

Türkiye'de araştırma yapmak için izin alma ve araştırma hibesi talep etme prosedürleri
Türk hukuku, Türkiye'de araştırma yapmak için yerel makamlardan resmi izin alınmasını gerektirir.
Aşağıdaki açıklayıcı notları okuduktan sonra aklınıza takılan sorular olursa, bizimle This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresinden iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

Kütüphane ve Arşivler


Genel bir bakış açısıyla, araştırmacının ilgili kurum başkanlarından yazılı izin alması gerekir. Bunu yapmak için, planlanan çalışmanın amacını, hedefini ve zaman çizelgesini bildirmek için bir mektup göndermeniz yeterlidir. Türkiye'de ikamet süresi üç ayı geçmeyen projeler için Türk makamlarından özel vize alınmasına gerek yoktur.
Üç ayı aşan bir proje olması durumunda, Türkiye'ye giriş yapmadan önce Fransa'daki Türk Başkonsolosluğu ile iletişime geçerek izlenecek prosedürün detaylarını öğrenmesi gerekmektedir.

Müze koleksiyonları


Müze koleksiyonları üzerinde yapılacak her türlü proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) araştırma izni alınması gerekmektedir. Herhangi bir resmi işlem yapmadan önce, resmi talebe eklenebilecek bir mektup almak için ilgili Müze müdürü ile iletişime geçerek projeyi ona sunmanızı tavsiye ederiz (müzelerin bir listesi burada mevcuttur).
Ayrıca, ilgili malzeme devam eden bir görevin (kazı veya araştırma) çalışmasından geliyorsa, resmi talebe bu misyonun yöneticisinden bir yazı eklenmesi esastır.
İzin başvuru dosyası şunları içermelidir:

Mümkünse Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü'ne hitaben yazılmış, mümkünse Türkçe yazılmış, yürütmek istediğiniz projeyi ve çalışmak istediğiniz materyalin mümkün olan en kesin tanımını içeren (tarihli ve imzalı) açıklayıcı bir mektup (eğer varsa). envanter numaraları ile mümkün) ve araştırmanızı yapmak istediğiniz müzelerin listesi. Müze ziyaretiniz için planlanan tarihleri ​​de eklemeyi unutmayınız.
Pasaport bilgi sayfasının bir fotokopisinin ekleneceği, blok harflerle doldurulmuş resmi form.
süreç
Form ve mektubu bir nüshası ilgili müze(ler)in müdür(ler)ine hitaben Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne gönderiniz.
Türkiye dışından veya içinden talepte bulunmak mümkündür ve müze araştırma talep dosyalarının teslimi için herhangi bir son tarih yoktur. Ancak, isteklerin işlenmesinin biraz zaman alabileceğini unutmayın. Bu nedenle, başvurunun yapılması ile araştırmanın planlanan tarihi arasında birkaç aylık bir gecikmeye izin verilmesi akıllıca olacaktır.
Ayrıca izinlerin yalnızca yıllık olarak verildiğini ve çok yıllı bir proje olması durumunda talebinizi her yıl tekrarlamanız gerekeceğini unutmayın.
Son olarak, izinler yalnızca 1 Ocak ile 31 Aralık arasındaki bir dönemi kapsayabilir. Ayrıca, araştırma programınız iki yılı kapsıyorsa (örneğin 1 Aralık'tan 31 Ocak'a kadar), iki ayrı izin başvurusu yapmanız gerekecektir.

Bildiri


Ayrıntılı raporunuzun (basılı ve CD) bir kopyasının Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi zorunludur. Bu adım atılmazsa, daha fazla araştırma taleplerinin sistematik olarak reddedilmesi oldukça olasıdır.

Kişiler


T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
II.Meclis Binası Yanı
Ulus, Ankara 06543
Türkiye Tel: (90 312) 310 4960 dahili. 2059
Faks: (90 312) 311 5085, attn: Ömer Ötgün
E-posta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Kazılar ve Beklentiler
Prosedürler, önceki tüm düzenlemeleri bir araya getiren ve güncelleyen tek bir belgede yakın zamanda yeniden düzenlenmiştir.

Türkçe versiyonu burada mevcuttur

İngilizce versiyonu Türkiye'deki Amerikan Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde (http://ccat.sas.upenn.edu/ARIT/index.html) şu bağlantıya tıklayarak ulaşılabilir: Anket Yapma Kuralları ve İlkeleri, Anket, ve Kültürel ve Doğal Miras Üzerine Kazılar

Kişiler


T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
II.Meclis Binası Yanı
Ulus, Ankara 06543
Tel: +90 312 310 4960 dahili. 2059
Faks: (90 312) 311 5085, attn: Ömer Ötgün
E-posta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği
Paris Caddesi No: 70 Kavaklıdere - ANKARA
Telefon: +90 312 455 45 45
Fransa'daki Türk Büyükelçiliği
16 Avenue de Lamballe
75016 Paris, Fransa
09 65 31 23 67
Yurtdışındaki arkeolojik misyonlar için araştırma hibeleri
Dışişleri Bakanlığı